KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

tiistai 2. syyskuuta 2014

Rapujuhlien nanaimo-cheesecake!

Luantaina järjestimme Turun-porukalla kräftiksen eli rapujuhlat. Aika kivat kemut! Olin ensin töissä kl. 15:30 saakka, jonka jälkeen sukaisin hakemaan silmiini antibioottia, ihme silmätulehdus iski. Sitten suitsait kotiin ja järjestelemään kaikki alkumaljoja varten, sillä vieraani tulivat sitten jo aika pian. Ensin skoolasimme Hennan ja Komissaarion kihlaukselle! Harmi, ettei tästä ole kuvaa. 

Ostin Hennan kanssa yhteisen rapupaketin ja Komissaario ja Pekka ostivat omansa. Ihan hyvin riitti yhteinen paketti meille kahdelle. Sotkuista hommaa vaan, jollei osaa rapujensyönnin jaloa taitoa. Onneks me osattiin. 

ripurapuja!



Roseviini sopi aikasta näpsäkästi rapusille.

Mmmm! Kiva kauluri, eikö!

Snapsien ja rapujen jälkeen herkuttelimme ihanalla juustokakulla, jonka reseptin sain ystävältäni Lorilta. Lori on kanadalais-suomalainen ja reseptin juuret ovat tuolla vaahteranlehtimaassa. Toissa viikolla Lorin kotona vieraillessani sain maistaa tätä kyseistä kakkua.. Ja halusin heti leipoa sitä itse. Henna ainakin pitää pähkinöistä ja tummasta suklaasta, joten ajattelin, että kakku olisi oikein sopiva tälle illalle.

 Pekka, Nanaimo cheesecake ja Henna.

Nanaimo Cheesecake:

Pohja:

2 rkl sulaa voita
2,5 rkl kaakaojauhetta
1, 5 rkl sokeria
0.5 rkl vaniljasokeria
0,74 dl digestivemurusia
0,2 dl murskattuja saksanpähkinöitä
0,2 dl kookoshiutaleita
1/2 onnellisen kanan munaa


Sekoitin vaan kaikki ja laitin 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Sitten tein täytteen, johon tuli:

2 pkt phidalephia -tuorejuustoa
2 onnellisen kanan munaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl kermaa
1 rkl vanilliinisokeria

Nämä kaikki sekasin keskenään niin, ettei tuorejuustosta jäänyt klimppejä. Kaadoin pohjan päälle ja paistoin 170 C° n. tunnin, jonka jälkeen otin uunin pois päältä ja jätin jälkilämmölle uuniin vielä ainakin puoleksi tunniksi. Jäähtyneen kakun päälle tein suklaaganachen. Kiehautin kattilassa 1 dl kermaa ja nostin pois liedeltä. Tähän sekoitin paloitellun Pandan suklaalevyn eli 130 gr tummaa suklaata. Hetken aikaa annoin hytkähtää ja kaadoin kakun päälle.


Koristelin vaihteeksi pekaanipähkinöillä


Hyvin maistui kakku kaikille.
Komissaario herkuttelee.

Joo-o, hauska ilta oli, näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa:D. Nämä taisivatki olla eräät viimeisimmistä juhlista kotonani Turussa. Naapuritkin kiittää, he-he.


P.S. 




1 kommentti:

  1. Nams!! Pian leivoskellaankin yhdessä täällä Helsingin päässä <3 terv. Lapa

    VastaaPoista