KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

maanantai 23. helmikuuta 2015

Parmesan-timjamiskonssit


Pitkä blogihiljaisuus takana, nyt murretaan se.. Tämä radiohiljaisuus ei kuitenkaan tarkoita, että olisin ollut leipomatta - päinvastoin! Alkuvuosi on mennyt pääosin töiden parissa, jossa onkin ollut kiirettä. Olen reissannut paljon sisarusteni luona, sekä ystävieni. Muutama viikonloppu sitten olin Turussa ja järjestin parhaalle ystävälleni Hennalle yllätysjuhlat! Samalla reissulla kävin mm. entisessä työpaikassani Alkossa sanomassa hyvää ystävänpäivää<3. Ja musta tuli täti! Ja vielä samalle poitsulle kummitäti! Ihanaa!

Olen ollut myös vähän sairaana. Tänään sain kuitenkin tietää, että kaikki on kunnossa ja oireet johtuivat vain stressistä. Minulle nimittäin puhkesi mm. ikävä akne loppusyksystä, joka muutti kasvoni aluksi lähes hirviöksi. No, ehkä vähän liioiteltua, mutta kaameaa se oli, sillä koskaan edes teininä en finnin finniä saanut. Nyt on kuitenkin pitkä antibioottikuuri kohta takana ja jee - hyviä uutisia siis.

Nyt odottelen ystävääni Lauraa luokseni. Valmistan ruokaa ja hain kuohuviiniä. Ja Alkossa otin mukaan tietenkin Etiketti-lehden, jossa oli taas upeita ruokaohjeita. Ajattelin ruoan kylkeen leipoa parmesan-timjamiskonsseja, joihin sain idean lehdessä olleessa reseptistä. Koska kaapistani ei löytynyt kaikkia reseptiin tarvittavia aineita, ja olen omasta mielestäni soveltamisen mestari (:D), muunsin ohjetta omaan makuuni. 


Parmesan-timjamiskonssit

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
50 gr voita
muutama hyppysellinen sormisuolaa
3 rkl sokeria
1 dl raastettua parmesan-juustoa
2 dl ruokakermaa
muutama oksa tuoretta timjamia hienonnettua


Sekoitin kaikki kuivat aineet keskenään ja lisäsin rivakasti paloitellun kylmän voin. Sitten kaadoin ruokakerman, lisäsin juustoraasteen ja silputun timjamin. 
Kuivat aineet kulhossa.

Jaoin taikinan kahtia ja muotoilin pellille kaksi samankokoista leipästä. Leikkasin annospalat valmiiksi.

Ainiin ja voitelin kevyesti onnellisen kananmunalla! Paistoin 200 C° 20 minuuttia uunin keskiosassa.



Tässä valmiit skonssit:

Tässä myös alkuperäinen resepti: cheddar-timjamiskonssit

Namnam. kohta maistelemaan!


Happy Monday! X


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti