KÄRLEKS MUMS

Elämäntyyliblogi

maanantai 23. marraskuuta 2015

Piparkakunmakuinen boston!

Ihanaa marraskuun aurinkoista maanantaita.
Tänään näin auringon yli kaksi tuntia yhteen menoon pitkään pitkään aikaan. Ihailin työhuoneeni ikkunasta kaunista maisemaa ja haaveilin ulkoilmakävelystä. Töiden jälkeen kävelinkin Lauttasaaresta kotiin tänne Sörnäisiin. Ihanan kirpeä sää ja hyvää teki.

Meillä on huomenna illalla luokkani kanssa pikkujoulut ja nyyttikestit. Minun on jo pitkään tehnyt mieli leipoa jotain uutta, ja viikonlopun ensimmäisten pikkujoulujen jälkeen aloinkin haaveilla joulupullasta. Ajattelin, että leivon pullaa pikkujouluihin. Kaupoissa myydään piparkakun makuista tuorejuustoa, mutta jääkaappiin kurkattuani päätin itse tehdä täytteen. Aloi heti leipomaan pullaa, sillä olin täynnä energiaa pitkän kävelylenkin jälkeen!

Piparkakunmakuinen jouluboston

(Tästä tulee 2 bostonkakkua 24 cm halkaisijaltaan oleviin vuokiin.)

5 dl kevytmaitoa
50 gr tuorehiivaa
2 onnellisen kanan munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
150 gr Valio voita sulatettuna
n. 16 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Täyte (jonka jaoin kahteen osaan näihin kahteen bostoniin.)

1 rasia Valio Viola maustamaton tuorejuusto
1 rkl piparkakkumaustetta
2 tl kanelia
1 dl mantelirouhetta
0,75 dl fariinisokeria

Kaivoin keittiön komerostani mahtavan yleiskoneeni ja vrum vrum kädenlämpöinen maito ja tuorehiiva sekaisin. Siihen onnellisen kanan munat sekä kaikki mausteet sekaisin. Laitin noin puolet jauhoista, jonka jälkeen sulatin voin ja kaadoin hiljalleen sekaan. Sitten loput jauhot ja alustin niin, että pöytä tärisi ja pelkäsin muumimukien puolesta, että tippuvat hyllystä. Hyvin kävi, huh. Taikina kohosi sen aikaa, että ehdin tiskata eilisen brunssin jälkipyykit ja yleissiistiä residenssini. Eli noin puolisen tuntia. Niin, ja samassa ajassa myös sekoitin kaikki täytteen aineet sekaisin ja sekoitin notkeaksi.

Päälle:

1 onnellisen kanan muna voiteluun ja raesokeria

Kun taikina oli kohonnut, kaulin sen suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Siihen seos päälle ja rullasin kuin kääretorttua konsanaan. Leikkasin n. 5 cm kokoisia paloja ja leikkauspinta alaspäin asettelin vuokaan. Bostonit kohosivat hieman ennen uunia ja juuri uunia ennen vasta voitelin ja ripottelin raesokerit. Paistoin 175 °C puolisen tuntia.

Viimeistely:

Vaahterasiirappia ja tomusokeria sekaisin. Lorota päälle koristeeksi. Sopii hyvin piparkakkumaun kanssa!
Pullataikina kohonnut

Piparkakkumauste-tuorejuustoseos




Uuniin menossa!

Pulla pullaa!

Voi jee, onpa muruja pöydällä. No, socker o smulor. Sånt e livet.


Ainiin. Olipa minulla oikein kiva viikonloppu. Ehdin nähdä niin paljon ystäviä. Muun muassa uusiin ravintoloihin tutustumista Lönkalla, patikointia ja eväsretkeä Kruunuvuoressa, terapiaa punaviinilasin äärellä, pikkujouluja Koko Suomi leipoo-porukalla, vohvelibrunssi kotona Lauran kanssa ja joulukadulla käymistä.




Ihanat leipurit herkkujen äärellä.

Irman kanssa mahat täynnä kakkuja. 



Hei. Nyt lähden Hannan kanssa treffeille. Hän on entinen työkaverini Turusta. Toki ystävystyimme ja olimme enemmänkin kuin työkavereita, mutta Alkossa tutustuimme. Niin ja hän toki on kollegani, sekin yhdistävä tekijä meillä on. Menemme illalliselle Hakaniemeen.

Piparkakunmakuista joulunodotusta kaikille! Koitan päivittää kohta ihania muitakin reseptejä.. Muuten, muistakaa leipoa soijapasteijoita, niiden reseptin jaoin täälä viime vuonna! Ne ovat niiin herkullisia!  Nyt täälä on ihana tuoksu pullaa ja piparkakkua.

Pus X